Norwegian first English below as always.

Kjøpte meg kjole fra Chi Chi London, hadde drømt om den lyseblå drømmekjolen i månder men den hadde vært utsolgt i min størrelse. Gleden ble derfor overveldene lykke når jeg så de hadde fått inn 1 i min størrelse og bestile den umiddelbart. Gikk og trippet og vente for og få den i posten. Ansiktsutrykket mitt når jeg endelig åpnet pakken med kjolen og fant noe mørkeblått i posen isteden for min lyseblå var nok priceless. Var rett før jeg begynte og grine da jeg viste at jeg hadde jo bestilt den eneste de hadde.

Kjolen jeg fikk var ikke min stil heller, prøvde den på og den var bare helt feil. Viste seg at det var en kjole som ikke skulle lanseres før i April.

Kontaktet da Chi Chi og maken til kundeservice, de var hyggelige og kjappe. Fikk tilbake pengene for moms, toll og for frakten tilbake til Chi Chi også. Gleden var ekstra stor når de også hadde funnet “min kjole” på lageret. Fikk valget om pengene tilbake eller kjolen. Valgte kjolen og nå har den kommet. Gleden var i taket når jeg åpnet posen og den var lyseblått inni. Kjolen jeg hadde kjopt het Cheska og kjolen jeg fikk feil heter Ceska så sikkert derfor det skjedde.

Kundeservisen på Chi Chi London får A+ av meg, de har ikke bare dødsfine kjoler med flott kundeservise også. ( bildene av min lyseblå kjole er fra Chi Chi sin hjemmeside. )

Skal ta bilder med kjolen når det blir litt varmere ute.

Klem C

—————————————-

I had been dreaming of this light blue dream dress from Chi Chi London for months but it had been sold out in my size. When I saw the had 1 dress in my size I ordered it immediately. I waited like a little kid for the package and you should have seen my face when I opened the bag and there were dark blue inside and not light blue. It was clearly the wrong dress, I was so sad I almost cried as I knew I ordered the last one of the light blue dress. After a look on their website I found out the dress I got was a pre-order dress getting launched in April. It was also sadly not my style at all.

I then contacted Chi Chi and they were the best, fast working and very polite. They covered all my expenses with it also import expenses.  I sent the dark blue dress back they paid for that too. And to my happiness the found my dress, and I got to choose if I wanted my money back or the dress. I wanted to have the light blue dress. The happiness was pretty huge when I opened the bag and it was light blue in it. It was just as pretty as I hoped and it is going to be a summer favorite. My dress is named Cheska and the one I got was  Ceska so pretty close on the names, probably why it happened.

The customer service at Chi Chi London gets an A+ for sure. Not only stunning dresses but great service too. ( pictures of my light blue dream dress is from Chi Chi Londons website.)

I will take pics with the dress when it gets a little warmer.

Hugs C

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s