Hadde krøket meg på butikken etter og ha vært sengeliggende i 3-4 dagers med et jævelig migrene anfall. Hvor det hadde blitt lite mat og jeg fikk i meg. Var ganske shaky, veldig sliten og fortsatt skikkelig kvalm, der stod jeg i kassa og skulle betalt for colaen og potegullet mitt. Hvor jeg hører bak meg ” Jasså, potegull og Cola på en mandag?”…. Jeg svarte at det går nok sikkert fint selvom jeg ble en smule satt ut over kommentaren.

Når ble det feil og kjøpe potetgull og cola på mandag? Er det noe man bare kan kjøpe visse dager i uken? Har samfunnet vårt blitt slik? Han fortsatte med å prate om trening, holde seg i form og gå på treningsenter. Følte meg Dazed and Confused, som den fine Led Zeppelin sangen. Må påpeke at fyren som sa dette, vanligvis er en veldig hyggelig og skravlete kar. Sikkert bare noe han sa uten og tenke mye igjennom det. Eventuelt dårlig dag eller usikker, ikke vet jeg.

Har hatt migrene siden jeg var 3 år gammel. Etter mye feil og prøving lært meg visse triks om hva som funker etter et annfall for og komme igang med og spise mat igjen.  Komme over kvalmen ikke minst. Ritz kjeks, salt potetgull og cola ser ut til og funke best. Du spiser pittelitt om gangen over timer og håper kvalmen gir seg. Da kan du få ned skikkelig mat igjen. Det er år med læring og feiling som ligger bak mitt cola og potegull kjøp den mandagen.

Jeg har heldigvis på dette punket i livet et ganske godt selvbilde, det kommer og går selvfølgelig som med oss alle. Ikke alle dager jeg føler meg like flott når jeg kikker i speilet, men har tenk mye må dette i ettertid. Har sett TV-programmer om ungdomstiden på TV, og har venner og familie i denne alderen. Voksne også for den sakskyld. Det er ikke alle som har tipp top selvbilde i denne “alt skal være så perfekt verdenen”, som vi ser ut til og leve i desverre.

Tenk hvor ødeleggende en slik kommentar hadde vært på en tenåring. Veldig mange tenåringer går igjennom selvbilde problemer, kanskje mere nå en før virker det som. Nå skal vi jo idielt sett være perfekte, noe som selvfølgelig ikke er mulig på noen måte. Ingen ting er perfekt, ting skal ikke være perfekt og livet skal ikke være perfekt. Det er de tingene i livet som ikke går etter planen, som ikke er perfekte som man lærer av. Tenk så utolig kjedelig et perfekt liv er eller et perfekt forhold for den sakskyld er.

Problemet her er hvis  den han hadde sagt dette til var av de som ønsket å være perfekt, men var deprimert, hadde spiseforstyrrelse, ble mobbet på skole, syntes selv at hun/han var tykk,eller som hadde sykt bilde av seg selv.

Konsekvensene kunne vært enorme og ødeleggende i mange år for feil personen. Slike kommentarer kan da brenne seg fast i hukommelsen år etter år eller kanskje hele livet. Har en episode selv hvor noen ropte tønnemage etter meg på gaten i Danmark, hadde komplekser for magen min i flere tiår etter det. Var så førnøyd den dagen, hadde kjøpt meg nytt supersøtt antrekk shorts og matchende t-skjorte, høye opp til kneet boots med snøring. Verden raste, det brant seg fast og sitter fortsatt der enkelte dager. Elsker egentlig trange kjoler og klær men turte ikke gå i det på år. Nå går jeg nesten bare i det, men det tok sint tid. Endelig går jeg kledd akuratt som jeg har lyst uten om å bry meg nevneverdig om hva andre måtte syntes om det. Viktigste er og føle seg vel. Mest irritende er når folk påstår det er aldersgrense på klær. Har aldri funnet noen i mine klær slik som “må bare brukes av jenter mellom 19 og 25 år”. Nope.

Men tilbake til denne Mandagen. Det absolutt mest vanvittige oppi dette her er at når jeg stod med den potetgull posen og colaen, hadde jeg veid meg før jeg reise. Jeg hater og veie meg etter jeg har vært syk slik, og var trist fordi vekten for meg var alt,alt for lav. Var defor jeg svarte ” jeg tror det går fint“. Den dagen veide jeg under 48kg…

Syntes det er ekstremt skremmende.

Camilla Renate.

 

CHRISTINA AGUILERA

Don’t look at me

Everyday is so wonderful
Then suddenly
It’s hard to breathe
Now and then I get insecure
From all the pain
I’m so ashamed

I am beautiful
No matter what they say
Words can’t bring me down
I am beautiful
In every single way
Yes words can’t bring me down
Oh no
So don’t you bring me down today

To all your friends you’re delirious
So consumed
In all your doom, ooh
Trying hard to fill the emptiness
The pieces gone
Left the puzzle undone
Ain’t that the way it is

You’re beautiful
No matter what they say
Words can’t bring you down
Oh no
You’re beautiful
In every single way
Yes words can’t bring you down
Oh no
So don’t you bring me down today

No matter what we do (no matter what we do)
No matter what we say (no matter what we say)
We’re the song inside the tune (yeah, oh yeah)
Full of beautiful mistakes

And everywhere we go (and everywhere we go)
The sun will always shine (the sun will always, always, shine)
And tomorrow we might awake
On the other side

We’re beautiful
No matter what they say
Yes words won’t bring us down
Oh no
We are beautiful
In every single way
Yes words can’t bring us down
Oh no
So don’t you bring me down today

Oh, oh
Don’t you bring me down today
Don’t you bring me down, ooh
Today

Songwriters
LINDA PERRY

Published by
Lyrics © Sony/ATV Music Publishing LLC

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s